معجزه لوبياي جادويي ، سویا
آجيل سويا يكي از فرآوردههاي دانههاي گياهي سوياست كه در طعم و مزههاي نمكي، بدون نمك، گلپردار، فلفلي، زعفراني، ترش و آويشني توليد ميشود. در مقايسه با ديگر آجيلها و تنقلات ميزان پروتئين، املاح معدني و ويتامينهاي آجيل سويا در سطح بالاتري قرار دارد و در عين حال از چربي و انرژي كمتري برخوردار است. آجيل سويا را ميتوان به عنوان تنقلات در ميان وعدهها استفاده كرد. علاوه بر آجيل سويا ميتوان از شير سويا به عنوان يك نوشيدني مغذي و گوارا، آرد سويا در تهيه كيك، نان، غذاي كودك و سوپ و از پروتئين بافتدار سويا در طبخ غذاهاي خانگي به عنوان جايگزين گوشتي استفاده كرد.
خواص درماني
- سويا سرشار از هورمون است و مقدار استروژن طبيعي را در زنان يائسه تعديل مي دهد. در نتيجه از عوارضي نظير گرگرفتگي، داغ شدن و ساير عوارض ناراحتكننده اين دوران پيشگيري ميكند.
- سويا ضدسرطان است، خصوصا با سرطان سينه مبارزه ميكند.
- خوردن سويا مقدار كلسترول مفيد خون (HDL) را افزايش داده و در عوض كلسترول مضر (LDL) را كاهش ميدهد. در نتيجه از افزايش كلسترول، تريگليسيريد و بيماريهاي قلبيعروقي ميكاهد.
- از آنجا كه هورمون تستسترون در مردان ممكن است در رشد سلولهاي سرطان غده پروستات اثر گذارد، سويا اثر منفي اين هورمون را كاهش داده و در جلوگيري از سرطان پروستات مردان موثر است.
- سويا به علت داشتن آنتياكسيدانهاي طبيعي، باعث افزايش و جذب كلسيم، جلوگيري از پوكي استخوان و استحكام توده استخواني در گروههاي سني مختلف ميشود. در مورد خانمها كه امروزه كمبود كلسيم در بدنشان عامل ايجاد پوكي استخوان است، استفاده از شير، آرد و آجيل سويا توصيه شده است.
- پروتئين آجيل سويا به هضم بهتر غذا كمك كرده و باعث كاهش ابتلا به سرطانهاي دستگاه گوارش و دهاني ميشود.
توصيه
1- آهن موجود در سويا از نوع گياهي بوده و كمتر جذب بدن ميگردد. ويتامين C به افزايش جذب آن كمك ميكند.
2- بررسيها نشان داده است كه سديم سويا زياد است. براين اساس افراد داراي فشار خون در مصرف آن محتاط باشند.
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.