خواص تخم مرغ
تاريخ : سه شنبه 12 / 9 / 1391برچسب:, | 11:44 PM | نویسنده : امید

دانشمندان در مطالعات مختلف دريافتند تخم‌مرغ نه‌تنها نبايد از برنامه غذايي حذف شود؛ بلكه مي‌توان آن را يك غذاي مفيد در نظر گرفت.

به گفته محققان، تخم‌مرغ حاوي ارزش غذايي زياد، پروتئيني با كيفيت عالي، كم‌كالري و كم‌چرب است و نبايد تخم‌مرغ به لحاظ داشتن كلسترول از برنامه غذايي حذف شود. در هرم غذايي، اين ماده به عنوان بخشي از گروه غذايي سرشار از پروتئين و در رده موادي مانند گوشت قرمز، ماكيان، ماهي و حبوبات خشك قرار مي‌گيرد.

براساس توصيه انجمن قلب آمريكا، مصرف روزانه يك تخم‌مرغ قابل قبول است؛ اما بايد كلسترول موجود در آن را با ساير غذاهايي كه طي روز مصرف مي‌شود، در نظر گرفت.

مبتلايان به بيماري‌هاي قلبي، ديابت يا كساني كه سطوح كلسترول بد خونشان بالاست بايد مقادير كمتر يا تخم‌مرغ‌هاي كوچكتر را مصرف كنند كه كلسترول كمتري دارند.

يك تخم‌مرغ بزرگ كمتر از 4 درصد دريافت كالري روزانه شخصي كه در روز 2000 كالري مي‌گيرد را دربر مي‌گيرد.

نشان‌ داده شده كساني كه تخم‌مرغ مي‌خورند رژيم غذايي بهتري دارند و بنابر نظر دانشمندان، علت اين است كه اين افراد تمايل به خوردن صبحانه بويژه تخم‌مرغ دارند. تخم‌مرغ داراي هر دو گروه چربي و پروتئين است و اين دو احساس پربودن را به فرد مي‌دهند؛ البته نگراني‌هايي درباره برخي بيماري‌هاي ناشي از مواد غذايي كه با تخم‌مرغ ارتباط دارند، همواره وجود داشته است. براي مثال يك عدد از هر 20 هزار تخم‌مرغ ممكن است ‌آلوده به باكتري سالمونلا باشد. اين باكتري مي‌تواند باعث ناراحتي شديد روده شود. پختن تخم‌مرغ به طور كامل در آب جوش اين مشكل را برطرف مي‌كند. از نكات مهم درباره تخم‌مرغ، نگهداري در يخچال و مصرف آن بلافاصله پس از پخت است. زرده آن بايد كامل و شكل سالمي داشته باشد.

بهتر است سالمندان و افرادي كه سيستم ايمني تضعيف شده‌اي دارند، در خوردن تخم‌مرغ احتياط بيشتري داشته باشند. به هر حال متخصصان امر تغذيه مي‌گويند فوايد تخم‌مرغ از مضراتش بيشتر است. اين فوايد علاوه بر ارزش غذايي، شامل آماده شدن آسان، مدت نگهداري نسبتا طولاني در يخچال، قيمت تقريبا ارزان و خوشمزگي اين ماده غذايي است. حتي سالمنداني كه مشكل متابوليك خاصي ندارند و كلسترول خونشان نيز بالا نيست هم از نظر جويدن راحت و هم به لحاظ محتواي پروتئيني‌اش مفيد است.

اين روزها انواع مختلفي از تخم‌مرغ عرضه مي‌شود. برخي انواع آن كلسترول كمتري دارند. توليد اين تخم‌مرغ‌ها از طريق تغذيه مرغ‌ها با غذاهاي گياهي و روغن‌هايي مانند روغن كانولاست. يك تخم‌مرغ بزرگ مي‌تواند حاوي 300 ميلي‌گرم كلسترول باشد و اين نوع تغذيه مرغ مي‌تواند ميزان كلسترول را به 200 ميلي‌گرم كاهش دهد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







  • دانلود فیلم